رفتن به محتوای اصلی
x

بازدید جناب آقای دکتر علیایی، رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا)، از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج

بازدید جناب آقای دکتر علیایی، رئیس شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)،از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج


در روز سه شنبه، 2 اردیبهشت ۱۴۰۴، و به مناسبت روز ملی آزمایشگاه، جناب آقای دکتر علیایی، رییس محترم شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)، با هدف بررسی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه یاسوج، از آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه بازدید نمودند.

این بازدید با استقبال گرم ریاست دانشگاه، معاون پژوهشی، مدیر آزمایشگاه مرکزی و جمعی از اعضای هیأت علمی و کارشناسان فنی همراه بود. در آغاز، گزارشی کوتاه از سوی مدیریت آزمایشگاه مرکزی ارائه شد که به معرفی بخش‌ها، دستگاه‌های تخصصی، روند خدمات‌رسانی، تعداد کاربران، نوع پروژه‌های انجام شده و نقش این آزمایشگاه در ارتقاء سطح پژوهش‌های دانشگاهی پرداخت.

 

در ادامه، دکتر علیایی از بخش‌های مختلف آزمایشگاه بازدید به عمل آوردند. ایشان از دستگاه‌های پیشرفته‌ای همچون میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM))، دستگاه طیف‌سنجی جذب اتمی، دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC)، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) طیف‌سنج UV-Vis، دستگاه XRD، FTIR و سایر تجهیزات مدرن و پرکاربرد در حوزه‌های شیمی، فیزیک، نانو و زیست‌فناوری دیدن کردند.




 

دکتر علیایی در گفتوگو با کارشناسان و مسئولان آزمایشگاه، بر اهمیت نگهداری صحیح از تجهیزات گرانقیمت و بهرهبرداری اصولی از آنها تأکید نمودند و خواستار رعایت کامل پروتکلهای ایمنی آزمایشگاهی شدند. ایشان یادآور شدند که رعایت استانداردهای ایمنی نه تنها برای سلامت کاربران اهمیت دارد، بلکه در طول عمر تجهیزات و افزایش بهره وری نیز تأثیرگذار است.


دکتر علیایی ضمن ابراز خرسندی از سطح بالای تجهیزات و توانمندی‌های فنی و علمی موجود در این آزمایشگاه، از مدیریت و پرسنل آن قدردانی نموده و بر حمایت شبکه شاعا از توسعه و ارتقاء زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه‌های مناطق کمتر برخوردار تأکید کردند.



وی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج را نمونه‌ای موفق از ظرفیت‌سازی علمی در جنوب کشور دانست و اظهار امیدواری کرد با گسترش تعاملات میان دانشگاه‌ها و شبکه شاعا، امکان بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های آزمایشگاهی کشور فراهم گردد.


در پایان این بازدید، ایشان از تلاش‌های مسئولین دانشگاه یاسوج، به‌ویژه مدیریت آزمایشگاه مرکزی، به‌خاطر اهتمام در تجهیز و بهره‌برداری بهینه از امکانات موجود تقدیر کردند و خواستار استمرار این مسیر در راستای ارتقای کیفیت پژوهش‌های علمی شدند.



بازدید دکتر علیایی نقطه عطفی در مسیر تقویت تعاملات علمی، توسعه خدمات آزمایشگاهی و ارتقای جایگاه دانشگاه یاسوج در نظام علمی کشور قلمداد می‌شود.